4th JOINT **ASTCT + EBMT**

Basic and Translational **SCIENTIFIC MEETING**

14-16 May 2025 • Lisbon, Portugal



Day 1: Wednesday, May 14

8:00 – 8:15 AM (15 mins)	Welcome and Introduction	
Topic: Fibrosis Session Chair: Bruce Blazar		
8:15 – 8:40 AM (25 mins)	Kevin Hart (US) Overview on fibrosis	
8:40 – 9:05 AM (25 mins)	Rebekka Schneider-Kramann (EU) Fibrosis in haematological diseases	
9:05 – 9:30 AM (25 mins)	Geoff Hill (US) Delineating clinically tractable pathogenic pathways of chronic GVHD in patients	
9:30 – 9:45 AM (15 mins)	Abstract 1	
9:45 – 10:00 AM (15 mins)	Abstract 2	
10:00 – 10:30 AM (30 mins)	Break	
Topic: Genome Editing Session Chair: Chiara Bonini		
10:30 – 10:55 AM (25 mins)	Eliana Ruggiero (IT) TCR-engineered T cell therapy comes of age: generating safe and effective treatments for acute myeloid leukemia	
10:55 – 11:20 AM (25 mins)	Lukas Jeker (CH) CD45 Gene Editing	
11:20 – 11:45 PM (25 mins)	William Nyberg (SE) In vivo site-specific integrations to reprogram T cells	
11:45 – 12:00 PM (15 mins)	Abstract 3	
12:00 – 12:15 PM (15 mins)	Abstract 4	
Afternoon sessions		
12:15 – 5:00 PM	Lunch and Afternoon Networking	
5:00 – 6:00 PM	Poster Tour + Networking Hour	
6:00 – 7:30 PM	Dinner session Eliane Gluckman (FR) Sickle celll disease new developments	

4th JOINT **ASTCT + EBMT**

Basic and Translational **SCIENTIFIC MEETING**

14-16 May 2025 • Lisbon, Portugal



Day 2: Thursday, May 15

Topic: T-Cell Engineering Session Chair: Stan Riddell		
8:00 – 8:25 AM (25 mins)	Johannes Huppa (DE) Title to be announced	
8:25 – 8:50 AM (25 mins)	Stan Riddell (US) Title to be announced	
8:50 – 9:15 AM (25 mins)	Yvonne Chen (US) Title to be announced	
9:15 – 9:30 AM (15 mins)	Abstract 5	
9:30 – 9:45 AM (15 mins)	Abstract 6	
9:45 – 10:15 AM (30 mins)	Break	
Topic: Biology of Relapse Session Chair: Anna Sureda, Nicolaus Kröger		
10:15 – 10:40 AM (25 mins)	To be announced	
10:40 – 11:05 AM (25 mins)	Marieke Griffioen (NL) T-cell responses against minor histocompatibility antigens after allogeneic stem cell transplantation	
11:05 – 11:30 AM	Francesco Maura (US) Title to be announced	
11:30 – 11:45 PM (15 mins)	Abstract 7	
11:45 – 12:00 PM (15 mins)	Abstract 8	
Afternoon sessions		
12:00 – 5:00 PM	Lunch and Afternoon Networking	
5:00 – 6:00 PM	Meet-the-Professor Session	
6:00 – 7:30 PM	Dinner Session Cliona Rooney (US) Title to be announced	

Connecting Basic, Translational and Clinical Science

4th JOINT **ASTCT + EBMT**

Basic and Translational **SCIENTIFIC MEETING**

14-16 May 2025 • Lisbon, Portugal



Day 3: Friday, May 16

Topic: Microbiome Session Chair: Ami Bhatt		
8:00 – 8:25 AM (25 mins)	Ami Bhatt (US) Title to be announced	
8:25 – 8:50 AM (25 mins)	Hendrik Poeck (DE) Harnessing microbial metabolites for T cell therapies	
8:50 – 9:15 AM (25 mins)	Rob Jenq (US) Title to be announced	
9:15 – 9:30 AM (15 mins)	Abstract 9	
9:30 – 9:45 AM (15 mins)	Abstract 10	
Closing remarks		
9:45 – 10:00 AM (15 mins)	Closing remarks	